Özel Gün Çiçekleri: Kutlanmaya Değer Günler

Özel gün çiçekleri, en güzel çiçek buketi tasarımları ile günün anlam ve önemini bir kez daha taçlandırıyor, kişinin kendini değerli hissetmesini sağlıyor. Yaşamı güzel kılan şey bazen tek bir dal papatyada, romantik bir gül goncasında saklı olabiliyor. Canlı buket aranjmanları yaydığı müthiş enerjiyle güne hem neşe hem de değer kazandırıyor. Peki, hangi günde hangi çiçeği alacağınızı biliyor musunuz? Türkiye’nin en iyi çiçek gönderme sitesi olan cicekmi.com size bu konuda bazı tüyolarda bulunuyor. Hadi gelin, özel gün çiçekleri incelemesi yapalım.

Sevgililer Günü Çiçeği

Sevgililer Günü çiçeği nasıl olmalı? Bu özel günde çiçek alan taraf genellikle erkekler olduğu için araştırma yapıp incelikli bir seçimde bulunmak çok önemli. Sevgililer Günü’nde hangi çiçek alınır bilmiyor ya da onlarca güzel çiçek arasından seçim yapamıyorsanız işi uzmanına bırakın. Bu özel günün klasik çiçeği şüphesiz kırmızı güllerdir. Kıpkırmızı gül buketi sevgilinizin yüzünde güller açtıracaktır. Ancak bir alternatif arıyorsanız önerimiz kesinlikle şakayık buketi olacak. Şefkati temsil eden ve sevgililerin arasındaki aşkın şefkatini yansıtan şakayık, farklı renk seçenekleriyle özel gün çiçekleri listesinde favori sayılıyor.

Anneler Günü Çiçeği

Anneler günü için alınabilecek çiçekler arasında birçok tür görebilirsiniz. Orkide annenizin zarafetini temsilen seçebileceğiniz klasik ve modern bir çiçek olabilir. Öte yandan şakayık, karanfil, masum sevgiyi temsil eden beyaz gül, lilyum, zambak, renkli papatya, saksı bitkileri yine seçenekleriniz arasında yer alıyor. Çiçek tutkunu bir anneye sahipseniz saksı bitkilerinden tercih ederek uzun ömürlü bir hediye verebilirsiniz. Özel gün çiçekleri zarif ambalajlarla ve şık notlarla süslendiğinde çok daha anlamlı bir hediyeye dönüşüyor. Siz de anneler günü için çiçek sipariş etmek istiyorsanız hemen buket yelpazemizden seçim yapın.

Doğum Günü Çiçeği

En güzel doğum günü çiçeği tasarımları için doğru yerdesiniz. Doğum gününde nasıl çiçek almanız gerektiğini bilmiyorsanız hediyeyi kime alacağınızı düşünün. Sevgili, eş, anne, arkadaş, patron, iş ortağı… Liste uzar gider. En güzel doğum günü hediyesi risksiz ve mutluluk yaydığı için çiçek kabul ediliyor. Özel gün çiçekleri tek bir çiçek ya da birkaç farklı tür ile aranjman yapıldığında çok görkemli bir görüntü kazanıyor. Doğum günü çiçeği ailenizden ya da kalbinizden biriyse zarafeti ve ihtişamı taşıyan şık bir buket yaptırabilirsiniz. Dilerseniz sembolik bir kutlama için minimal gül buketi sipariş edebilir, sevimli ve romantik bir kutlama gerçekleştirebilirsiniz.

Evlilik Yıldönümü Çiçeği

Evli çiftlerin özellikle de kocaların önemli günü geldi: Evlilik yıldönümü için hangi çiçek alınır? Aşkı ve tutkuyu temsil ettiği için kırmızı gül buketi ilk önerimiz olacak. Zira kırmızı gül buketi kutuda, cam tasarımda, şık aranjmanda, çikolata kutusunda çok şık duruyor, ihtişamlı görüntüsüyle mest ediyor. Ancak evlilik yıldönümü çiçeği için daha farklı alternatifler de yok değil. Örneğin, kırmızı karanfiller gülden sonraki en sevilen çiçek türü oluyor. Şans bambusu, zarif orkide, beyaz gül, frezya, sonsuz aşkı sembolize eden sümbül, mimoza, şakayık, krizantem gibi zarif çiçek buketi tasarımlarından birini tercih edebilirsiniz. Aşkı, bağlılığı, uğuru, sonsuz sevgiyi, şefkati, masumiyeti temsil eden özel gün çiçekleri ile eşiniz kendini biricik hissedebilir, sahip olduğunuz sevginin yansımalarını görebilir.

Öğretmenler Günü Çiçeği

Öğretmenler Günü çiçeği nasıl olmalı, öğretmene hangi çiçek alınmalı? Çok sevdiğiniz öğretmeniniz için zarif, sevgiyi yansıtan sevimli çiçek buketleri sipariş edebilirsiniz. Bir buket beyaz papatya, mini karanfil buketi, şık bir teraryum tasarımı, çiçekli çikolatalı aranjman, saksı bitkileri, orkide, taze bahar çiçekleri, bambu, bonsai gibi farklı tür çiçekler sipariş edebilirsiniz. Öğretmeninizin kadın ya da erkek olması önemli değil, öğretmenlerin anlamlı gününde en kabul gören hediye çiçek olduğu için erkekler de çiçek hediyesini keyifle kabul ediyor. Sınıf arkadaşlarınızla birlikte kocaman bir çiçek buketi yaptırabilir ya da her biriniz bir adet çiçeği öğretmeninize sırayla takdim ederek hoş anlar yaşatabilirsiniz. Önemli olanın hatırlamak ve düşünmek olduğunu unutmayın, size bilgisini aktaran öğretmeninizin gününü mutlulukla kutlayın.

Kadınlar Günü Çiçeği

8 Mart Dünya Kadınlar Günü anlamlı, özel, kutlanması gereken bir gün. Kadınların toplumdaki tüm zorluklara rağmen dirençli bir duruş sergileyerek yaşama adapte olduğu dünyamızda 8 Mart kesinlikle kutlanmalıdır. Kadınlar Günü için hangi çiçek alınır sorusunun özel bir yanıtı yok. Çünkü her kadın her çiçeği sevgiyle kabul edecek yüce gönüllüğe sahip. Kadınlar hediyeden çok ince düşünceye, hatırlanmaya değer verdiği için Kadınlar Günü çiçeği siparişinizde her türlü çiçeği tercih edebilirsiniz. Karanfil ve gül bu özel günde en yaygın seçenekleri oluşturuyor. Siz de sizin için önemli olan kadınlara çiçek sipariş ederken sevdikleri türlere göre aranjman yaptırabilirsiniz. Orkide, sukulent, aloevera, kır çiçekleri, karanfil, gül, taze vazo çiçekleri, saksı bitkileri seçenekleriniz arasında yer alabilir.

Yeni Yıl Çiçeği

Yeni yıl çiçeği ya da yılbaşı çiçeği olan kokina, özel gün çiçekleri arasında müthiş bir ilgiye sahip. Her senenin sonunda ve yılın ilk günlerinde günümüzü süsleyen, şenlendiren kokina çiçeği, yeni bir yıla başlamanın enerjisini taşıyor. Şanslı, bereketli, sevgi dolu bir yıla adım atma umuduyla seneyi bitirirken sevdiğiniz kişilere kokina çiçeği sipariş edebilir, yüzlerinde gülücükler açtırabilirsiniz. Birine kokina hediye etmek hiç şüphesiz zarif bir düşüncenin yansımasını ifade eder. Yılbaşı çiçeği kokina, capcanlı tonuyla her dekorasyona zenginlik kazandırıyor, şans ve mutluluk inancını tazeliyor. Yeni bir yıla şans, mutluluk ve umutla başlamak istiyorsanız sadece sevdiklerinize değil, kendinize de değer verin ve kokina çiçeği hediye edin. Kokina çiçeğinin şans getireceğine inanılır. İnanışa göre yılbaşından hemen önce alıp yılbaşı gecesine kadar renk değiştirmeden kokina çiçeğinizi beslemeyi ihmal etmezseniz yeni yıl size şans ve mutluluk getirecektir.

Söz İsteme Çiçeği

Evlenecek olan çiftlerin önemli gününü unutmadık. Söz isteme çiçeği modelleri her yıl trendlere bağlı olarak değişiklik gösterse de genelde benzer çiçek türleri popüler oluyor. İsteme çiçeği modelleri arasında en çok güller seviliyor. Kırmızı güller taze kır çiçekleri ile desteklenerek hoş bir görüntü kazanıyor. Söz çiçeği aranjmanlarına ekstra özen gösterildiği için aşk, bağlılık, tutku, sonsuz sevgi ve şefkat gibi duyguları temsil edecek anlamlı çiçekler kullanılıyor. Taze gül tomurcukları, zarif kır çiçekleri, yemyeşil bahar dalları ve şık tasarımla isteme günü çiçeğini dilerseniz ömür boyu saklayabilirsiniz. Hatta isteme çiçeğini özel olarak belirleyip daha sonra kurutabilir ve çiçek/bitki çerçevesi olarak tasarlayıp ev dekorasyonunuza dahil edebilirsiniz.